De Buitenpoorter

Aktivitäten

Ebenfalls in der Nähe sind viele Aktivitäten

Varen

Al sinds begin jaren '80 van de vorige eeuw beschikt Koggenland over een uitgebreid vaarroutenetwerk langs Avenhorn-De Goorn, Berkhout, Bobeldijk, Hoorn en Grosthuizen. De route is tot stand gekomen tijdens de ruilverkaveling van het gebied Westerkogge. De route is geschikt voor platte schuiten, roeibootjes en kano's. De route voert langs verschillende dorpskernen, door het open landschap en langs enkele recreatiegebieden waarvan De Hulk de grootste is. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Bij de Hertoghoeve in Oudendijk, op circa 2 kilometer afstand, kunt u kano’s huren.

Wandelen

Westfriesland is een prachtige plek om te recreëren in de vrije natuur. Voor wie van wandelen en fietsen houdt zijn er vele tochten over en rondom de dijk. Het aantal natuurgebieden in deze regio breidt zich uit en er worden voortdurend nieuwe fiets- en wandelpaden aangelegd.

Vanaf Cafe Les Deux Ponts op 1,4 kilometer afstand, starten er wandelroutes.  Op de grasdijken van de Noordelijke Beemsterringdijk en Beetskoogpolder kunt u uitkijken over oud en nieuw land.  Er zijn gemarkeerde routes van 5,5 - 7 - 10,5 - 13,5 en 14 km.
Iedere eerste- en derde zondag van de maand is er om 14:00 een wandeling met een thema onder leiding van een natuurgids. Van mei tot en met augustus zijn er op woensdag zomeravondwandelingen.

Fotopuzzeltocht in het hartje van Hoorn

De VOC-stad Hoorn heeft een rijke geschiedenis. Die zie je niet alleen in het oude centrum, maar natuurlijk ook aan de haven. Het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. De zeilen worden gehesen, het dek gezwabberd en je ruikt nog bijna de specerijen die de VOC meenam van zijn reizen uit het Verre Oosten. Uiteraard kun je hier uitermate goed op een terrasje zitten; er is tenslotte genoeg te zien op en rond het water.  De leukste manier om de stad te leren kennen is door middel van een stadswandeling in de vorm van een fotopuzzeltocht.  Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Stadswandeling: Met of zonder gids zie vvv Hoorn

Fietsen

De omgeving is zeer geschikt om te verkennen per fiets. Een fiets huren kan bij Fietswereld Keizer in De Goorn op circa 1,8 km afstand. Een andere manier van fietsen kunt u ervaren op de wielerbaan in Alkmaar. Hier kunt u een twee uur durende baanclinic volgen waarin uw het baanwielrennen beleeft als nooit tevoren.

Bowlen

Op 5 kilometer afstand bevindt zich Bowling Spierdijk. U kunt hier naast Bowlen ook indoor Midgetgolven of oudhollandse spelletjes doen.

Popquiz

De Leo Blokhuis van Koggenland komt u graag entertainen met zijn popquiz op maat. U kunt hem tijdig reserveren maar als uw geplande buitenactiviteit in het water valt is hij wellicht lastminute nog te bellen. De popquiz staat altijd bol van verrassing, herkenning, hilariteit en gezelligheid.

Solextochten

In Grosthuizen worden solexen verhuurd. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Musea

Hoorn kent maar liefst vijf musea. Het Westfries Museum laat het verre verleden van de stad zien, terwijl het Museum van de Twintigste Eeuw een feest van herkenning is voor de oudere jongeren onder ons. Met de Stoomtram Hoorn-Medemblik reis je in de tijd. Ook het Affichemuseum en het Speelgoedmuseum zijn de moeite waard.

Sprookjeswonderland

In Enkhuizen is Sprookjeswonderland gevestigd. Sprookjeswonderland is een themapark dat geheel in het teken staat van sprookjes. In het park worden verschillende sprookjes door middel van (bewegende) poppen en huizen uitgebeeld. Ook zijn er verschillende attracties te vinden, die tevens  in het teken staan van verschillende sprookjes.

Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen heeft een binnen- en een buitenmuseum. Het buitenmuseum bestaat uit een wandelpark met authentieke oude panden uit het voormalig Zuiderzeegebied. Zo zijn er een molen, een kalkoven, een palingrokerij, een snoepwinkeltje, een apotheek, een kerkje, een klompenmakerij, een kaaspakhuis, een school, een kapper en een haven. Van april tot november is er volop bedrijvigheid in het buitenmuseum met typisch oud-Hollandse activiteiten, zoals Hollandse spelletjes, touw maken en een klompbootje maken. Er worden ook demonstraties gegeven van oude ambachten.

Het binnenmuseum bestaat uit tijdelijke tentoonstellingen en een schepenhal met echte (vissers)boten. De tijdelijke tentoonstellingen leggen verbanden tussen de collectie en hedendaagse ontwikkelingen. Klassieke Hollandse thema’s krijgen een verrassende benadering. Het gebouwencomplex van het binnenmuseum is eigendom van de Staat (Rijksgebouwendienst).